• May 22, 2024

Bezmetalne KruniceThe – Idealan način da vratite osmeh

 Bezmetalne KruniceThe – Idealan način da vratite osmeh

Restauracije krunica i mostova su i čvrste i estetske restauracije. Stvoreni su za obnavljanje teško oštećenih ili nedostajućih zuba. Bez obzira na to kako su vam zubi oštećeni, krunice i mostovi će omogućiti da vaš osmeh ponovo bude lep.

Izgled je važan faktor u održavanju nečijeg samopoštovanja. Zbog toga se uvek preporučuje da se zubi brzo i pravilno obnavljaju. Čak i jedan zub koji nedostaje može uzrokovati da vaši drugi zubi izokrenu i postanu krivi.

Štaviše, nedostajući zubi ili zubi koji su previše pokvareni mogu uzrokovati gubitak vaše sposobnosti da jedete i govorite. Ovde dolaze vaše krune i mostovi.

Krune i mostovi daju optimalnu estetiku

Krunice koje se inače nazivaju kapama su zubne nadoknade koje se postavljaju preko zuba u slučaju da konzervativne plombe možda nisu dovoljno dobre da vrate formu i funkciju. Most služi da zameni zub koji nedostaje ili set od nekoliko zuba. Jedna varijanta mosta sadrži krunice postavljene sa obe strane zuba koji nedostaje kako bi se sa njima spojili zamenski zub ili zubi. Druga varijanta mosta se sastoji od zamenskog zuba pričvršćenog na susedne zube, sa dodacima u obliku krila.
Osim toga, mostovi mogu biti podržani zubnim implantatima. Krunice i mostovi mogu biti izrađeni u potpunosti od materijala boje zuba, metala ili mešavine oba da bi se pružila optimalna estetika. Neki stomatolozi će se odlučiti da koriste bezmetalne krunice  i mostove kako bi uključili materijale koji podnose naprezanje koji mogu povećati njihovu snagu i otpornost na habanje.

Zubne krune

Krunice su kreirane da zadovolje estetske potrebe, povrate funkciju zuba i poboljšaju opšte zdravlje vaših usta. U situacijama kada zubi vide opsežne polomljene plombe, zubna krunica je najbolja opcija za zaštitu i očuvanje ostatka prirodnog zuba. Da bi vam pomogli da ojačate vaš osmeh, bezmetalne krunice  u boji zuba idealno će zameniti starije porcelanske krunice od spojenog metala. Nakon terapije kanala korena, stomatolog obično postavlja krunu preko preostale strukture zuba kako bi ojačao zub i sačuvao njegovu funkciju.

Zubni mostovi

U situacijama kada zubi nedostaju, most sprečava pomeranje ostatka prirodnih zuba, tako da se zdravlje zuba i estetika lica ne mogu oštetiti. Mostovi bi takođe obezbedili trajnu, neuklonjivu alternativu delimičnim protezama koje se mogu ukloniti. Bez obzira da li su podržani prirodnim zubima ili implantatima, mostovi mogu dati estetiku života i stabilne površine za žvakanje.

The Sum Up

Opcija bez cirkonijuma za zubne krune je idealna. To su najprirodnije krune koje su trenutno dostupne na tržištu. Takođe je lakše podesiti njihovu debljinu, pa se savršeno uklapa u male praznine. Ako želite da vratite izgled svom originalnom zdravom zubu, cirkonijumske zubne bezmetalne krunice su vaš najbolji izbor među svim ostalim vrstama krunica na tržištu. Štaviše, oni su najpogodniji za osobe sa alergijama na metal, jer ne sadrže metalne elemente. Ukratko, ako mislite da su vam zubi potrebni krunicama, odmah posetite svog stomatologa da vam preporuči najbolje rešenje.

 

 

Shabbir Ahmad

https://expertsadvices.net

Shabbir Ahmed is a professional blogger, writer, SEO expert & founder of Dive in SEO. With over 5 years of experience, he handles clients globally & also educates others with different digital marketing tactics.